Manchester City revancheert zich op indrukwekkende wijze: onvervalste achtklapper

Manchester City revancheert zich op indrukwekkende wijze: onvervalste achtklapper

Gepubliceerd: zaterdag 21 september 2019 om 18:03za 21-09-2019 om 18:03

Manchester City heeft de Premier League-draad op indrukwekkende wijze opgepakt na de verrassende nederlaag bij promovendus Norwich City. Watford moest zaterdagmiddag liefst acht doelpunten incasseren en verliet het Etihad Stadium met de staart tussen de benen.

Op 18 mei stonden The Hornets in de FA Cup-finale tegen Manchester City, die toen met 6-0 wonnen. De Premier League-ontmoeting van vier maanden later verliep net zo eenzijdig. Na achttien (!) minuten had de regerend landskampioen er al vijf in liggen. Kevin de Bruyne leverde in de eerste minuut al een puntgave assist af op David Silva, die voor 1-0 zorgde. Sergio Agüero benutte een strafschop en ook Riyad Mahrez, Bernardo Silva en Nicolás Otamendi deden een duit in het zakje.

Na rust liet Bernardo Silva zich gelden. De Portugees werd eerst gevonden door naamgenoot David Silva en schoof de 6-0 voorbij Ben Foster. Na een uur spelen maakte hij op aangeven van De Bruyne zijn eerste Premier League-hattrick vol. De 7-0 stand bleef nog relatief lang op de borden staan, maar De Bruyne kegelde vlak voor tijd alsnog nummer acht binnen.

Overige uitslagen:
Everton-Sheffield United 0-2
Burnley-Norwich City 2-0

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws