Bayern München kent problemen met Keulen, Hertha houdt punten thuis

Bayern München kent problemen met Keulen, Hertha houdt punten thuis

21-09-2019 17:32
1

Bayern München heeft zich in elk geval voor een paar uur aan kop van de Bundesliga genesteld. Der Rekordmeister boekte thuis een probleemloze zege op promovendus 1. FC Köln en zag het verrassend presterende SC Freiburg in eigen huis knoeien.

Sebastian Bornauw stond in de basis bij Keulen, Birger Verstraete is gekwetst. Robert Lewandowski had de 1-0 en de 2-0 voor zijn rekening genomen. Coutinho zette van de op penaltystip de 3-0 op het scorebord. Ivan Perisic maakte er met een diagonale inzet 4-0 van en zorgde voor een extra feestelijke opening van de Oktoberfesten.

SC Freiburg had bij aanvang van de zaterdag één punt meer dan Bayern, maar kwam in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen FC Augsburg. RB Leipzig en Borussia Dortmund komen later dit weekend nog in actie en kunnen nog over Bayern heen klimmen.

Bayer Leverkusen herpakte zich na de ruime 4-0 nederlaag bij Borussia Dortmund en het Champions League-verlies tegen Lokomotiv Moskou. Kevin Volland en Lucas Alario hadden al na 25 minuten voor een comfortabele 2-0 stand gezorgd tegen Union Berlin. De gasten moesten de wedstrijd met tien man uitspelen na een rode kaart voor Sebastian Polter, maar in de score kwam geen verandering meer. De andere club uit Berlijn boekte wél een zege: Hertha BSC won met 2-1 van SC Paderborn. Boyata speelde 90 minuten bij Hertha, Dodi Lukebakio zat de hele wedstrijd op de bank.