AA Gent heeft plan voor nieuw goudhaantje: Motiveren tot einde seizoen

AA Gent heeft plan voor nieuw goudhaantje: "Motiveren tot einde seizoen"

21-09-2019 17:45
3

Jonathan David is als een wervelwind aan het nieuwe seizoen begonnen. Het nieuwe goudhaantje van AA Gent staat hoogstwaarschijnlijk al in de boekjes van veel scouts, maar toch proberen de Buffalo's David een beetje uit de spotlights te houden.

Na de wedstrijd afgelopen donderdag tegen Saint-Etienne mocht de Canadees geen interviews geven. "Wat toch een beetje vreemd is, want dit is een positief verhaal", opperde Eddy Demarez op de website van Sporza. "Ik heb de indruk dat AA Gent David zo lang mogelijk uit de spotlights wil houden, omdat ze vrezen dat hij weggeplukt wordt."

"Ik denk dat er effectief heel veel Premier League-clubs hem wekelijks volgen, maar ook andere clubs uit andere competities. Daarbij teken ik wel dit voorbehoud aan: op je negentiende of twintigste in een Engelse topclub spelen, dat is helemaal niet evident, al zie ik David daar op termijn wel belanden."

Volgende winter al weg?
"De vraag is nu vooral: wanneer vertrekt David?", vervolgde Demarez. "Dat hij na dit seizoen weg is, lijkt me evident. Het wordt zaak om de koningspion van Gent te motiveren om te blijven tot het einde van de competitie en voor Michel Louwagie om niet te bezwijken voor een enorm bod met Nieuwjaar."

"Voor Gent zal het dan weer zaak worden om gepast te reageren op een vertrek. Gent is heel sterk in de breedte. Het heeft in elke linie meer wisselmogelijkeden dan een aantal andere Belgische topclubs, maar David vervang je niet zo snel. Stel dat er in januari 2020 een bod komt dat Gent niet kan weigeren, dan vrees ik dat de stilaan opborrelende titeldroom een knauw krijgt", besloot de journalist van Sporza.