Juventus met schrik vrij, Leipzig niet te stoppen, Atlético knoeit weer

21-09-2019 15:52 Laatste update: 20:25

Tottenham Hotspur heeft na een krankzinnige wedstrijd zijn meerdere moeten erkennen in Leicester City. Na een acrobatisch hoogstandje, een afgekeurde goal en twee onverwachtse doelpunten zegevierde de kampioen van 2016 met 2-1.

Juventus-Hellas Verona 2-1
Matthijs de Ligt werd op de bank geposteerd en zag zijn vervanger Merih Demiral al vroeg een negatieve hoofdrol grijpen. De centrale verdediger miste een strafschop, die door Samuel Di Carmine tegen de paal werd geschoten: Darko Lazovic raakte in de nastoot de lat, maar Miguel Veloso had van afstand wél succes en passeerde Gianluigi Buffon.

Juventus moest in de achtervolging en zette de stand na een half uur weer in evenwicht. Serie A-debutant Aaron Ramsey kon aanleggen vanuit de tweede lijn en vond de verre hoek: 1-1. Kort na rust struikelde Juan Cuadrado over de benen van Koray Günter en kreeg ook Juventus een penalty: Cristiano Ronaldo schoot zijn ploeg op voorsprong. Juventus ontsnapte vlak voor tijd, toen Buffon een inzet van Lazovic onschadelijk maakte, maar trok de 2-1 over de streep en staat op tien punten uit vier competitieduels.

Werder Bremen-RB Leipzig 0-3
RB Leipzig blijft als de brandweer gaan en zal de vijfde Bundesliga-speeldag afsluiten als lijstaanvoerder. Werder Bremen keek na ruim een half uur tegen een 0-2 achterstand aan door een rake kopbal van Willi Orban en een keurige vrije trap van Marcel Sabitzer. Nadat Konrad Laimer zijn tweede gele kaart ontving, leek de thuisploeg te mogen hopen op een comeback. Het tiental uit Leipzig liep echter uit naar een nóg ruimere zege: Timo Werner sprintte Christian Gross eruit en Marcelo Saracchi schoot uiteindelijk de 0-3 binnen.

Atlético Madrid-Celta de Vigo 0-0
Atlético Madrid haalde negen punten uit zijn eerste drie competitieduels, maar is zaterdagavond wederom tegen averij opgelopen: Celta de Vigo-doelman Rubén Blanco blonk uit in Madrid en de gasten namen een punt mee terug naar Galicië. Los Rojiblancos staan in punten weliswaar gelijk met koploper Sevilla, dat echter nog een wedstrijd tegoed heeft en uit kan lopen. Ook Real Madrid en Athletic Bilbao kunnen nog over de ploeg van Diego Simeone klimmen.

Leicester City – Tottenham Hotspur 2-1
Na het teleurstellende puntenverlies op bezoek bij Olympiakos in de Champions League (2-2) is Tottenham ook in de Premier League tegen een sof aan gelopen. De Londenaren hadden het op bezoek bij Leicester City de hele wedstrijd erg lastig, kwamen via een acrobatische goal van Harry Kane toch op 0-1, maar kregen in de tweede helft het deksel toch op de neus. Eerst werd de 0-2 van Serge Aurier afgekeurd, waarna Ricardo Pereira en James Maddison de wedstrijd omdraaiden en het Spurs-vonnis velden.

Leeds United – Derby County 1-1
Phillip Cocu heeft met zijn Derby County al sinds 5 augustus niet weten te winnen in de Championship en ook tegen Leeds kwam daar geen verandering in. Derby kwam in de eerste helft op achterstand door een eigen goal van Max Lowe en mocht van geluk spreken dat Mateusz Klich (ex-PEC en FC Twente) na zeventig minuten een strafschop miste. Diep in blessuretijd makte Chris Martin er namelijk nog 1-1 van, maar winnen lukte Cocu en de zijnen niet meer.