Na weekendje bankzitten rekent Guardiola weer op De Bruyne in Premier League

Na weekendje bankzitten rekent Guardiola weer op De Bruyne in Premier League

21-09-2019 15:07

Pep Guardiola verraste vorig weekend door sterspeler Kevin De Bruyne op de bank te laten bij Manchester City. Of het een met het ander te maken had, valt niet te bewijzen, maar City leed bij Norwich City wel haar eerste nederlaag van het seizoen: 3-2. Guardiola heeft zijn lesje geleerd.

City neemt het zaterdagnamiddag op tegen Watford FC en De Bruyne verschijnt in die partij wel degelijk aan de aftrap. Vorig weekend was dat dus niet het geval, hoogstwaarschijnlijk met de midweekse Champions-League-confrontatie met Shakhtar Donetsk in het achterhoofd. Daarin stond De Bruyne wél bij de basiself. Hij leverde een assist af.

Een week eerder had De Bruyne nog wereldwijd indruk gemaakt dankzij zijn glansprestatie met de Rode Duivels tegen Schotland (0-4), waarin hij drie assists afleverde en zelf ook nog de vierde goal maakte. Enkele dagen later volgde dan een bankstatuut tegen Norwich.

Tegen Watford moet KDB City weer naar de overwinning loodsen. Voorlopig loopt het immers stroef voor de landskampioen in de Premier League. In vijf speeldagen werden al vijf punten te grabbel gegooid. Daardoor ligt City nu al vijf punten achter op concurrent Liverpool FC, dat nog steeds met het maximum pronkt.