David heeft waslijst aan kwaliteiten: Modern, technisch, slim en heel snel

David heeft waslijst aan kwaliteiten: "Modern, technisch, slim en heel snel"

21-09-2019 14:41
3

KAA Gent doet het uitstekend dezer dagen. Met onder meer Sven Kums, Vadis Odjidja en Laurent Depoitre zijn de uitschieters voor het oprapen, maar dé sensatie is ongetwijfeld Jonathan David. De Canadees speelt alles kapot en scoort bovendien aan de lopende band.

In de Europa League liet David nog twee doelpunten optekenen tegen AS Saint-Etienne. "David kan zich op die positie, een soort van moderne 10-positie, volledig uitleven", analyseert Eddy Demarez bij Sporza. "Hij werkt hard, brengt veel aan, is technisch goed, is slim en komt heel snel voor het doel, waar hij ook nog eens beheerst afwerkt. Vaak zijn zijn doelpunten van prima makelij. Er is wel eens een binnentikker bij, maar hij heeft ook al heel mooie goals gemaakt."

"Hij is gewoon een goeie en sterke voetballer, en dat op zijn negentiende. Vergeleken met vorig seizoen heeft hij veel aan kracht en maturiteit gewonnen. Toen scoorde hij al vier keer in de Play-Offs ...", herinnert Demarez zich. "Hem vergelijken met een andere voetballer? Niet makkelijk. Voor de vuistweg denk ik aan een type-Marc Degryse, al is David sneller dan Degryse in zijn periode."