Verheyen heeft opvallend voorstel: Anderlecht heeft satellietploeg nodig

Verheyen heeft opvallend voorstel: "Anderlecht heeft satellietploeg nodig"

21-09-2019 13:31
9

RSC Anderlecht heeft dit seizoen alles op de jeugd gezet, maar de balans tot nu oogt mager met amper 5 op 21. Volgens Gert Verheyen, analist bij Het Nieuwsblad, moet paars-wit het voorbeeld van Red Bull Salzburg volgen en een satellietploeg zoeken.

"Het is waardevol om jonge spelers te zetten. Maar als Anderlecht daar echt mee wil doorgaan, zouden ze een satellietclub moeten hebben", aldus Verheyen. "Zoals bijvoorbeeld Red Bull Salzburg, de windhoos waar Genk op viel. Die hebben twaalf spelers lopen bij Liefering in de Oostenrijkse tweede klasse. Gemiddelde leeftijd van de kern: 18 jaar. Daar zitten 16- en 17-jarigen bij."

"Met een satellietclub kan Anderlecht vermijden dat de talentvolle spelers niet rechtstreeks van de beloften naar de eerste ploeg moeten. Dan leren ze eerst al eens spelen voor de knikkers, tegen venten van 30 jaar en krijg je een eerste schifting. Spelers worden vaak uitgeleend maar keren niet terug. Wegens niet goed genoeg. Pär Zetterberg, in het begin van zijn carrière verhuurd aan Charleroi, was de uitzondering. Die filter heb je nodig want zet je er veel tegelijk in de eerste ploeg, zoals nu, dan verlies je de tijd. En punten. Want er is ook het verschil tussen een puur talent als Yari Verschaeren en waardevolle, goeie jongeren", besloot Verheyen.