Gent hoort de kassa al rinkelen: David kan het transferrecord verbreken

Gent hoort de kassa al rinkelen: "David kan het transferrecord verbreken"

21-09-2019 13:12
4

Jonathan David is als een wervelwind aan het nieuwe seizoen begonnen. De Canadese aanvaller scoorde in alle competities samen al negen keer. David kan volgens Eddy Demarez de volgende worden die het Belgische transferrecord verbreekt. Het huidige record staat op naam van Wesley Moraes, die afgelopen zomer voor 25 miljoen euro van Club Brugge naar Aston Villa verhuisde.

"Zijn transferwaarde? Ik had het er even over met Gent-manager Michel Louwagie: dat zijn goals Europa rondgaan, en dat op zijn jonge leeftijd. Neem daarbij het feit dat buitenlandse clubs tegenwoordig een pak meer betalen voor jonge talenten uit onze competitie, dan zou dat record van 25 miljoen euro voor een uitgaande transfer wel eens verbeterd kunnen worden, tot pakweg 30 miljoen", verklaarde Demarez op de website van Sporza.

"Wel een kanttekening: Louwagie merkt heel terecht op dat hij over transferbedragen liever geen uitspraken doet. Hij verwees naar Moses Simon, een van de vorige goudhaantjes in Gent. Die ontplofte indertijd ook en zou tientallen miljoenen euro's opleveren, maar vertrok uiteindelijk voor 5 miljoen. Er kan dus veel gebeuren, al zal het niet aan zijn kwaliteiten liggen", besloot Demarez.