Conte laat zich uit over racisme in de tribune: “Zero tolerance”

Conte laat zich uit over racisme in de tribune: “Zero tolerance”

21-09-2019 12:18
3

In de Serie A staat zaterdag de Milanese derby op het programma. Voor AC Milan – Inter kwam Antonio Conte nog eens terug op het racisme in het Italiaanse voetbal. De trainer van Romelu Lukaku veroordeelde racisme streng.

"Alle beledigingen - niet enkel racisme – zijn een probleem", aldus Conte op een persconferentie voor de Milanese derby. "Racisme bestaat in Italië en volgens mij wordt het erger en erger. Toen ik terugkeerde naar Italië kwam ik in een veel bitter klimaat terecht dan vroeger. Dat is niet aangenaam."

Allemaal verantwoordelijk
"Wij zijn allemaal verantwoordelijk. Het is eenvoudig om racisme achteraf aan te kaarten. Maar er moet meer gebeuren. Er is meer respect nodig. Wij moeten allemaal kritisch naar onszelf kijken. De nieuwe generatie denkt misschien dat racisme ok is", haalde Conte zijn schouders op.

Wat moet er volgens Conte gebeuren om racisme aan te pakken? "We moeten een duidelijk signaal afgeven. Racisme en haat mogen we niet toestaan. In Engeland had ik een ervaring met zero tolerance. Hier moet hetzelfde komen. Mensen gaan hier naar het stadion en denken dat ze alles mogen. Fans moeten hun team aanmoedigen en dat is het."

Conte over racisme vanaf 15.00