Anderlecht-talent Verschaeren ziet werkpunt: “Dat kruipt in je hoofd”

Anderlecht-talent Verschaeren ziet werkpunt: “Dat kruipt in je hoofd”

Gepubliceerd: zaterdag 21 september 2019 om 09:15za 21-09-2019 om 09:15

Laatste update: zaterdag 21 september 2019 om 09:16za 21-09-2019 om 09:16

Yari Verschaeren kijkt naar zijn statistieken bij RSC Anderlecht. Na zeven wedstrijden heeft het 18-jarige talent nog geen assist of doelpunt achter zijn naam staan.

Vorig seizoen had Verschaeren na 26 matchen twee goals en vier assists. “Om eerlijk te zijn frustreert me dat wel. Ik speel niet slecht, maar het lukt me nog niet om beslissend te zijn. Dat kruipt in je hoofd. Zonder goals en assists slaap ik moeilijk, zeker na een wedstrijd.”

De verwachtingen zijn groot voor de middenvelder. “Ik weet dat de mensen meer van mij verwachten dan vorig jaar. Gelukkig zijn onze fans geduldig omdat ze al veel beter voetbal zien dan de afgelopen seizoenen. Dat ik minder beslissend ben, heeft te maken met verschillende factoren.”

“Vanop de flank kon ik iets meer voorzetten trappen en nu speel ik vaker centraal”, gaat Verschaeren verder. “Al maakt dat voor mij ook niet zoveel uit. Wat wel veranderd is, is dat veel teams nu echt een mannetje op mij plakken. Vorige week tegen Antwerp zat Steven Defour constant op mijn huid. Ik kreeg geen seconde om weg te draaien met de bal.”

Verschaeren had afgelopen seizoen meer vrijheid. “Vorig seizoen had ik meer vrijheid omdat de tegenstanders mij niet zo goed kenden. Dat is wennen. Vooral omdat ik een type ben dat de bal veel moet voelen en dan is zo'n vaste bewaker ergerlijk. En uiteraard moet ik ook nog aanpassen aan het systeem van Kompany.”

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet Verschaeren zijn statistieken opvijzelen?

(105 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws