Boskamp over KRC Genk: “Belachelijk om met kanonnen op Mazzu te schieten”

Boskamp over KRC Genk: “Belachelijk om met kanonnen op Mazzu te schieten”

Gepubliceerd: zaterdag 21 september 2019 om 07:28za 21-09-2019 om 07:28

KRC Genk kreeg een pandoering van jewelste in de Champions League tegen RB Salzburg (6-2). Volgens Johan Boskamp krijgt coach Felice Mazzu niet genoeg krediet bij de landskampioen.

De Oostenrijkers waren duidelijk een paar maten te groot voor KRC Genk. “Nu krijg je allemaal gezeik over de trainer. Felice Mazzu is dezer dagen een ontzettend eenzaam man. Vanuit het bestuur kreeg je meteen verhalen van we moeten praten. Als trainer word je daar ziek van, maar dat mag Mazzu natuurlijk niet zeggen. Ik heb het zelf meegemaakt en kan het dus in zijn plaats zeggen.”

“Na zo'n verlies baal je als trainer als een stekker en wil je het liefst onder de grond kruipen”, gaat Boskamp verder tegenover Het Belang van Limburg. Toch moet je naar de media toe en je club verdedigen. Het kan dat je als bestuur met je trainer wil praten, maar ik zou dat niet naar buiten brengen. Houd dat intern. Wat moet Mazzu nu denken? Dat ie bij wijze van spreken gelijk zijn koffers kan pakken?”

“Tja, hij moest zich aanpassen aan de filosofie van Genk en anders gaan voetballen dan bij Charleroi. Toch mag je Europees heus wel een keertje georganiseerd achter de bal spelen. Zijn aanvoerder (Dewaest, red.) had niet zijn beste dag, maar als die zo hoog moet staan en met zoveel ruimte in zijn rug moet verdedigen, is dat gewoon moeilijk voor hem. Maar om nu gelijk met zeven kanonnen op Mazzu te gaan schieten, is belachelijk.”

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Heeft Boskamp hier gelijk?

(337 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws