Sterke Dessers helpt Heracles met goaltje aan derbyzege tegen Twente

20-09-2019 22:57

Mede dankzij Cyriel Dessers heeft Heracles Almelo voor het eerst sinds 2012 gewonnen op bezoek bij FC Twente. In de derby zorgde onze landgenoot met een doelpuntje voor een uiteindelijke 2-3-overwinning.

Twente beleefde nochtans een droomstart van de derby. Al na vijf minuten was het raak via Aitor Cantalapiedra, die een diepe bal van Javier Espinosa oppikte en alleen voor de doelman beheerst afrondde. Het was alweer zijn vierde treffer dit seizoen. Twente had de overhand tegen de buurman en leek na een klein half uur de score te verdubbelen. Een doelpunt werd echter afgekeurd door de VAR.

De eerste de beste kans voor de bezoekers was vervolgens raak. Robin Pröpper schoot de bal ogenschijnlijk lukraak naar voren, maar Dessers pikte op en kon zomaar op het Twentse doel af: 1-1. Op slag van rust eiste Mauro Júnior de hoofdrol op. De aanvallende middenvelder, eerder op de dag opgeroepen voor het olympisch team van Brazilië, trof doel met een schitterende volley: 1-2.

Twente gaf de wedstrijd daarmee helemaal uit handen en ondanks een overwicht wisten de Tukkers in de tweede helft maar niet door de Almelose muur te breken. De beste kans was zelfs voor Heracles, maar een sterk spelende Dessers verslikte zich in doelman Joël Drommel. Tien minuten voor tijd bewees Mauro opnieuw zijn waarde. De huurling van PSV, 1.71 meter lang, kopte raak in de rechterhoek: 1-3. Invaller Emil Berggreen tekende nog voor de aansluitingstreffer, maar Heracles hield in een bloedstollende slotfase stand.