VAR laat zich weer gaan in Kortrijk: 'Te moe om naar scherm te kijken?'

20-09-2019 22:44
1

Na een spektakelrijke tweede helft tussen KV Kortrijk en KV Mechelen trokken de bezoekers uiteindelijk aan het langste eind: 2-3. In beide steden zal de VAR de komende dagen weer veelvuldig over de tongen rollen. Tot drie keer toe eiste de videoref de hoofdrol op na de pauze. Dat leidt tot verhitte discussies op Twitter.

Vlak na de rust leek KV Kortrijk op 2-0 te komen. Gary Kagelmacher duwde van dichtbij binnen, maar in diezelfde fase zou Jovan Stojanovic KVM-doelman Yannick Thoelen gehinderd hebben vanuit buitenspelpositie. De VAR stuurde scheidsrechter Erik Lambrechts naar het beeldscherm. Die keurde de treffer af.

Tien minuten voor affluiten kwam Kortrijk terug in de match: 2-3 via een strafschop van Ilombe Mboyo. In eerste instantie had Lambrechts echter helemaal geen elfmeter gegeven. Pas op aangeven van de VAR zag de hoofdscheidsrechter het handspel van Alexander Corryn.

In het slot maakte Rob Schoofs zich nog druk om de VAR. De middenvelder, eerder al auteur van een erg fraai doelpunt, was opnieuw bezig met een knappe dribbel, toen Julien De Sart aan zijn truitje ging hangen. Schoofs smeekte haast om een penalty, maar Lambrechts noch VAR gaf een kik.