De Boeck lijkt vel te redden met eerste Lokerse zege tegen noodlijdend Roeselare

De Boeck lijkt vel te redden met eerste Lokerse zege tegen noodlijdend Roeselare

Gepubliceerd: vrijdag 20 september 2019 om 22:32vr 20-09-2019 om 22:32

Na zeven speeldagen in Eerste Klasse B heeft Glen De Boeck Sporting Lokeren eindelijk naar een driepunter kunnen loodsen. Het noodlijdende sv Roeselare ging op Daknam met 2-0 onderuit. Voor Lokeren is het de eerste overwinning.

Pas donderdag werd beslist dat het duel tussen beide partijen doorging. Door het dreigende faillissement van Roeselare was dat even een vraagteken. Gevoetbald werd er dus toch op Daknam, dat Lokeren uitstekend zag starten. Vooral aanvaller Anel Hajric was gevaarlijk, maar scoren lukte hem niet.

De verdedigers moesten de verlossing brengen. Rond het half uur duwde Jelle Van Damme van dichtbij de openingstreffer binnen. Nog voor de pauze deed Mikaël Tirpan daar een goaltje bij: 2-0. Na de koffie hield Lokeren alles onder controle, op enkele prikjes van Roeselare na. 2-0 werd dan ook de einduitslag.

Lokeren pakte zo voor het eerst een zege en wipt van twee punten naar vijf. Daardoor laat het Roeselare achter met de rode lantaarn. De West-Vlamingen zitten zo zowel sportief als extrasportief in zwaar weer.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws