VAR zorgt voor knotsgekke tweede helft in Kortrijk, KV Mechelen lacht aan het eind

20-09-2019 22:21 Laatste update: 22:28
3

In een duel der KV's heeft Mechelen een belangrijke uitzege geboekt bij Kortrijk. Na een gezapige eerste helft ging de thuisploeg nochtans met een voorsprong rusten, maar na de pauze brak de hel los: 2-3. De VAR speelde opnieuw een hoofdrol.

Bij KV Mechelen had Wouter Vrancken een allereerste basisplaats in petto voor de zestienjarige Aster Vranckx. Die zag Kortrijk in de eerste helft de bal opeisen. De West-Vlamingen bouwden geregeld goed op, maar kansen uitspelen lukte nauwelijks. Mechelen teerde dan weer eerder op de tegenaanval. Veel meer leverde dat ook niet op.

Het eerste kansje van de partij kwam pas halverwege de eerste helft. Na slecht wegwerken van Mujakic kreeg Geoffry Hairemans pardoes een bal voor de voeten. Jammer genoeg voor KVM was dat zijn rechtervoet. Aan de overzijde volgden enkele schermutselingen na een corner. Pas toen doelman Yannick Thoelen aan het dribbelen ging, kon KVK eens écht dreigen. Ilombe Mboyo leverde een perfecte voorzet af en Jovan Stojanovic kopte zowaar binnen: 0-1. Dat werd ook meteen de ruststand.

Van saai naar doldwaas
Waar de eerste helft nog behoorlijk lijzig verliep, sloeg in het tweede bedrijf meteen de vlam in de pan. Het Guldensporenstadion kraaide van de pret toen Gary Kagelmacher na hoekschop de 2-0 binnenduwde. Op aangeven van de VAR corrigeerde scheidsrechter Erik Lambrecht echter: naar zijn aanvoelen hinderde Stojanovic Thoelen bij de fase vanuit buitenspelpositie. Die beslissing werd twee minuten later een ijskoude douche. Nikola Storm versnelde en zette perfect voor, Dante Vanzeir duwde met de tip binnen: 1-1.

Plots spookte het in Kortrijk en daar profiteerde KV Mechelen het beste van. Rob Schoofs leverde een kunsstukje af. Eerst kapte hij zich vrij achter het steunbeun, waarna hij een tegenstander door de benen speelde en met buitenkantje voet in de verste hoek besloot. Een 1-2 waar de klasse van afdroop. Net na het uur deed Vanzeir er nog een schepje bovenop. Vanzeir nam knap aan en poeierde vervolgens via de lat binnen. Een ontredderd Kortrijk stond erbij en keek ernaar.

Toch nog hoop
De Kortrijkzanen leken geslagen, tot de VAR opnieuw tussenkwam. Een duidelijke handsbal van Alexander Corryn werd gevolgd door een bal op de stip. Mboyo zette de strafschop knap om en zorgde opnieuw voor spanning: 2-3. In de absolute slotfase was een counterend Mechelen echter de gevaarlijkste ploeg. Schoofs claimde nog met rede een strafschop na een trekfout van Julien De Sart, maar ditmaal wilde de VAR er niet van weten. Schoofs kreeg geel.

Kortrijk pompte nog wat ballen naar voren, maar de nederlaag was een feit. Daardoor blijven de troepen van Yves Vanderhaeghe achter met een schamele één op twaalf. Mechelen knoopt dan weer aan met de overwinning. Na acht speeldagen telt de promovendus daardoor veertien punten en prijkt het zo in de top-zes.