Clement met gerust hart op de bank: Iemand als Mignolet in doel geeft vertrouwen

Clement met gerust hart op de bank: "Iemand als Mignolet in doel geeft vertrouwen"

Gepubliceerd: vrijdag 20 september 2019 om 21:50vr 20-09-2019 om 21:50

Ook tegen Galatasaray bewees Simon Mignolet zijn waarde voor Club Brugge. Hoewel Club in het 0-0-gelijkspel de bovenliggende partij was, toonde de doelman zich secuur wanneer hij moest tussenkomen. Philippe Clement is in de wolken met zijn sluitpost.

Clement beseft dat hij zich in de handen mag wrijven met de nationale nummer twee onder de lat. "Iemand als Mignolet in doel hebben staan, geeft vertrouwen. Ook aan de rest van de ploeg. Migonlet geniet ervan om opnieuw belangrijk te zijn en om opnieuw zeer actief bezig te zijn op het veld", aldus de trainer bij Het Laatste Nieuws.

"Anderzijds geven we ook heel weinig kansen weg", vergeet Clement de rest van de achterhoede niet. "Daar ben ik ook zeer tevreden over. We willen dominant spelen en hoog druk zetten, maar toch moet Simon maar weinig in actie komen. En op de momenten dat het nodig is, weten we dat hij er staat."

"Of Mignolet me verrast heeft?", krijgt Clement nog voorgeschoteld. Bij Liverpool FC speelde de Limburger het voorbije seizoen immers niet. "Neen, dat niet. We kenden zijn kwaliteiten en van onze contacten bij de nationale ploeg hoorden we dat hij nog topfit was. Dan verlies je je kwaliteiten niet."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws