'UEFA geeft Antwerp straf na wangedrag tegen AZ, Bolat heeft de boter gegeten'

'UEFA geeft Antwerp straf na wangedrag tegen AZ, Bolat heeft de boter gegeten'

20-09-2019 20:49 Laatste update: 21:01
14

Royal Antwerp FC kent de gevolgen voor de wanpraktijken in het Europese duel met AZ. De UEFA heeft de oudste club van het land een boete opgelegd. Sinan Bolat kijkt dan weer een fikse schorsing tegemoet.

Het Nieuwsblad meldt dat de UEFA zich heeft uitgesproken over de straffen voor Antwerp. The Great Old moet een geldsom van 46.250 euro opleggen. Bovendien zal het bij een volgende Europese thuiswedstrijd (die er dit seizoen alvast niet zal komen, na de uitschakeling tegen AZ) 5.000 plaatsen moeten openlaten in het stadion.

Een stevige straf dus voor Antwerp, maar Bolat komt er nog slechter vanaf. Blijkbaar zou de doelman zich na het duel agressief hebben uitgelaten richting het scheidsrechterskorps. Daar lacht de UEFA niet mee: Bolat moet drie Europese duels brommen.

Het terugduel tussen Antwerp en AZ (1-4 na verlengingen) in de laatste voorronde van de Europa League liep volledig uit de hand. Op het veld gingen enkele Antwerp-spelers volledig uit hun dak vanwege de gespannen sfeer en enkele controversiële scheidsrechterlijke beslissingen. Daarnaast betraden de fans op een gegeven moment de piste van het Koning Boudewijnstadion, waar de wedstrijd plaatsvond.