'Pro League en minister De Crem willen pyrotechnisch materiaal harder bestraffen'

'Pro League en minister De Crem willen pyrotechnisch materiaal harder bestraffen'

Gepubliceerd: vrijdag 20 september 2019 om 20:25vr 20-09-2019 om 20:25

Laatste update: vrijdag 20 september 2019 om 20:43vr 20-09-2019 om 20:43

Vrijdag vond er topoverleg plaats tussen de Pro League en Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem. Het onderwerp van dat gesprek was de strijd tegen pyrotechnisch materiaal in de Belgische voetbalstadions.

Zowel de Pro League als minister De Crem zouden het gebruik van vuurwerk en dergelijke meer graag strenger bestraft zien. Daar hadden beide partijen vrijdag een afspraak over, laat de Pro League zelf weten op de website. Pyrotechniek is uiteraard gevaarlijk voor gebruikers en omstaanders. Volgens de voetbalwet is het al verboden, maar toch belandt het nog vaak in de stadions.

'De Pro League-clubs benadrukten aan de minister opnieuw hun engagement om pyrotechnisch materiaal uit hun stadions te bannen en legden de inspanningen voor die clubs zelf nemen. De Pro League en haar clubs blijven verder inzetten op sensibilisering en dialoog met de supporters, maar ook op repressieve maatregelen', kondigt de Pro League zelf aan. De vereniging van Belgische profclubs hoopt vooral dat de overheid de voetbalwet sneller kan toepassen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet pyrotechnisch materiaal sneller/strenger bestraft worden?

(118 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws