UPDATE: Valencia-in-crisis bevestigt vertrek van sportief directeur

UPDATE: Valencia-in-crisis bevestigt vertrek van sportief directeur

20-09-2019 19:09 Laatste update: 21:06

De bestuurlijke crisis bij Valencia is compleet. Trainer Marcelino en algemeen directeur Mateu Alemany moesten onlangs al het veld ruimen bij Los Che en volgens diverse Spaanse media is nu ook sportief directeur Pablo Longoria aan de beurt.

De 32-jarige Spanjaard heeft een nog tot medio 2021 doorlopend contract in de sinaasappelstad, maar Valencia heeft voorgesteld om die verbintenis met onmiddellijke ingang te laten ontbinden, meldt het plaatselijke SER Deportivos. Longoria werkte voorheen als scout bij Juventus en trad in februari 2018 in dienst van Valencia. De directeur geldt als vertrouweling van Alemany, die echter in botsing kwam met eigenaar Peter Lim en Longoria nu mee lijkt te nemen in zijn val.

De opvolger van Longoria lijkt al bekend: de naam van Robert Fernández zingt volgens El Desmarque al rond in Estadio Mestalla. De 57-jarige ex-voetballer uit het naburige Betxí was tussen 2015 en 2018 al directeur bij FC Barcelona. Sinds zijn vertrek uit Camp Nou zat hij echter zonder club.

Valencia's bestuurlijke perikelen vinden plaats in een sportief drukke periode. De club heeft net wedstrijden tegen FC Barcelona en Chelsea achter de rug en kan ook vooruitkijken op een pittig programma: op zaterdag 28 september speelt men de uitwedstrijd tegen Athletic Bilbao, vier dagen later komt Ajax in het kader van de Champions League naar Valencia.

Update 21.06: Valencia bevestigt dat sportief directeur Pablo Longoria is vertrokken. Hij is het volgende slachtoffer van de crisis in de Sinaasappelstad. Eerder sneuvelden trainer Marcelino en algemeen directeur Mateu Alemany al in de vete met eigenaar Peter Lim. De pas 32-jarige Longoria is befaamd om zijn neus voor talent. Eerder werkte hij bij clubs als Juventus, Atalanta Bergamo en Newcastle United.