Devroe speelt open kaart: Hadden akkoord met Dortmund, maar Hein weigerde

Devroe speelt open kaart: "Hadden akkoord met Dortmund, maar Hein weigerde"

Gepubliceerd: vrijdag 20 september 2019 om 18:30vr 20-09-2019 om 18:30

Luc Devroe werd in januari 2019 ontslagen als sportief directeur. Hij kreeg de rekening gepresenteerd voor twee teleurstellende mercato's. Al zat toenmalig trainer Hein Vanhaezbrouck hem wel dwars tijdens de zomermercato van 2018. Naast Vadis Odjidja en Bjorn Engeln kwamen meerdere beoogde versterkingen niet vanwege omwille van Vanhaezebrouck.

Zo schoot Vanhaezebrouck ook de komst van Alexander Isak af. "We hadden een akkoord met Borussia Dortmund, maar Hein weigerde", onthult Devroe tegenover La Dernière Heure. Dortmund leende Isak (19) uiteindelijk uit aan het Nederlandse Willem II, waar hij met 14 goals in 18 optredens uitgroeide tot een sensatie. Het leverde de Zweedse international recent een permanente transfer van 6,5 miljoen euro naar het Spaanse Real Sociedad op.

Henry Onyekuru en Lazar Markovic had zelf dan weer geen zin in een samenwerking met Vanhaezebrouck. "Onyekuru wou niet blijven omdat hij in conflict lag met Hein. En Markovic is ook niet teruggekeerd omwille van Vanhaezebrouck. Het was dus geen kwestie van geld. Hein had hem twee maanden lang rondjes laten lopen rond het veld, van januari tot maart. Coucke, Hein en ik: we hebben allemaal fouten gemaakt", klinkt het.

Awoniyi
Devroe richtte zijn pijlen eveneens op Taiwo Awoniyi, maar noch hijzelf noch Vanhaezebrouck trokken blaam in dit dossier. "Ik wou ook Awoniyi, maar Liverpool stalde hem uiteindelijk bij Gent omdat ze bang waren dat hij bij Anderlecht niet zou spelen gezien de statistieken van Dimata en Santini in het begin van het seizoen", speelt Devroe open kaart.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws