'Spaanse overheid rondt formaliteiten af: Barça bezorgd om lange absentie Fati'

'Spaanse overheid rondt formaliteiten af: Barça bezorgd om lange absentie Fati'

20-09-2019 18:05
1

FC Barcelona dreigt het binnenkort een maand lang zonder tienersensatie Ansu Fati te moeten stellen. Het zestienjarige talent heeft een Spaans noodpaspoort gekregen, waardoor hij binnenkort het O17-elftal van La Selección mag vertegenwoordigen op het WK in Brazilië.

Volgens Mundo Deportivo hebben de Spaanse autoriteiten vrijdag de laatste formaliteiten afgehandeld. De in Guinee-Bissau geboren Fati zou ook voor zijn geboorteland én voor Portugal uit kunnen komen, maar liet onlangs al weten dat hij in de toekomst het nationale team van Spanje, waar hij al sinds 2009 woont, wil vertegenwoordigen. De Spaanse overheid heeft hierop besloten om groen licht te geven voor de paspoortaanvraag.

Nu kan hij dus acte de présence geven op het jeugd-WK in Brazilië, dat duurt van 26 oktober tot 17 november. FC Barcelona is niet blij met de verwachte oproep van Fati, meldt ESPN. De Catalanen zouden bezorgd zijn dat de ontwikkeling van het toptalent stagneert wanneer hij ruim een maand niet bij zijn club is. Of de Catalanen proberen om Fait in Barcelona te houden en overwegen om formele stappen te ondernemen tegen de Spaanse bond, is nog onbekend.