Devroe geeft fouten bij Anderlecht toe: “Dat neem ik voor mijn rekening”

Devroe geeft fouten bij Anderlecht toe: “Dat neem ik voor mijn rekening”

20-09-2019 15:45
10

Luc Devroe ging met Marc Coucke mee naar RSC Anderlecht. Daar kreeg hij echter zijn ontslag. Tegenover Het Nieuwsblad geeft Devroe toe dat hij fouten heeft gemaakt bij paars-wit.

Devroe was verantwoordelijk voor de transfers bij Anderlecht. “Iemand als Abazaj neem ik voor mijn rekening. En Sanneh en Vranjes? Eigenlijk vind ik dat nog altijd spelers met potentieel. Oké, Vranjes is een wacko, maar als club moet je maar zorgen dat zijn licht niet te vaak uitgaat. Lamkel Zé is ook een speciale, maar als goeie voetballer krijgt hij nieuwe kansen.”

Devroe schoof ook Sanneh naar voren. “Buba Sanneh raadde ik ook aan, maar nooit voor 8 miljoen euro. Alleen werden die onderhandelingen gevoerd door Coucke. De speler kwam aan op 31 augustus en werd zonder voorbereiding in de ploeg gedropt. Een hond in een kegelspel.”

“Als Sanneh een deftige inloopperiode had gekend, waren zijn slaagkansen groter geweest”, gaat Devroe verder. “We hadden ook meer individuele gesprekken moeten hebben om Vranjes of Sanneh beter op te vangen. Ik heb dus fouten gemaakt, maar ik ben niet de enige. Coucke en Vanhaezebrouck maakten er evenzeer.”

No Poll