OFFICIEEL: KV Kortrijk zorgt voor unicum met transfer van Luqman (17)

OFFICIEEL: KV Kortrijk zorgt voor unicum met transfer van Luqman (17)

20-09-2019 11:45
1

KV Kortrijk gaat in zee met de amper zeventienjarige Luqman Hakim Shamsudin. De lokale bron Malay Mail heeft al een foto vrijgegeven waarop Luqman pronkt met zijn nieuwe shirt. Naast hem staat Kortrijk-eigenaar Vincent Tan. Luqman zou wel in 2020 aankomen bij Kortrijk.

Hij wordt de eerste Maleisische speler ooit in België, en bovendien de enige speler uit dat land die voor zijn achttiende al een profcontract mag tekenen. Hij tekent meteen een contract voor vijf jaar. Tan gelooft alvast in hem. "Luqman kan het maken. Zijn hart zit op de juiste plaats, hij moet nu hard werken. Het ligt nu in zijn handen", vertelde hij op een persconferentie.

Luqman is een jonge aanvaller die in zijn eigen land al zijn talent liet zien. "Hij kan een goal maken, is technisch vaardig en heeft een goeie mentaliteit", aldus Tan. "Hij weet dat we achter hem staan."

Luqman zelf kwam ook kort aan het woord. "Ik moeet me mentaal en fysiek voorbereiden en zal uiteraard mijn best doen. Dit is mijn droom, ik ga deze kans met beide handen aannemen."