Hij ging testen bij Club Brugge met een shirt van Anderlecht aan

"Hij ging testen bij Club Brugge met een shirt van Anderlecht aan"

Gepubliceerd: vrijdag 20 september 2019 om 10:00vr 20-09-2019 om 10:00

Bij Anderlecht proberen dit seizoen heel wat jeugdspelers door te breken. Ook Sieben Dewaele hoort daarbij. Dewaele heeft ook een verleden bij Club Brugge, maar daar lag zijn hart duidelijk niet.

Dewaele ging op zijn elfde één jaar bij Club Brugge spelen, dat hem weghaalde bij Zulte Waregem. "Toen hij op een woensdagmiddag bij Club Brugge mocht gaan testen, deed Sieben dat in Anderlecht-shirt", geeft zijn vader Jurgen aan bij Het Laatste Nieuws. Eén jaar later koos hij toch Anderlecht. "Voetbal combineren met middelbare studies bleek er beter georganiseerd", geeft Jurgen op als reden.

Dewaele is sinds dit seizoen een vaste waarde bij Anderlecht, zij het dan als verdediger. Bij de jeugd was hij altijd middenvelder. "Maar aangezien Sieben in balbezit mag doorschuiven, bevalt zijn huidige rol hem. Hij komt er veel aan de bal."

Jurgen is zelf ook een Anderlecht-supporter en kijkt dan ook uit naar de clash van zondag. "Ik hoop dat ze winnen. En dat Sieben het goed doet. Maar dan nog: het begint pas", waarschuwt hij nog.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws