AA Gent begint aan Europa League met knappe overwinning tegen Saint Etienne

19-09-2019 22:52 Laatste update: 20-09-2019 00:13
34

AA Gent heeft zijn wedstrijd op de openingsspeeldag van de Europa League gewonnen. De troepen van Jess Thorup versloegen AS Saint Etienne met 3-2.

De wedstrijd kon moeilijk beter beginnen voor de Buffalo's. Na een geweldige actie van Roman Yaremchuk stond Jonathan David op de goede plaats om na amper twee minuten het openingsdoelpunt te maken. Gent had de wedstrijd stevig in handen en kreeg enkele kansjes om de score te verdubbelen, maar gaandeweg kwam Saint Etienne opzetten. De gelijkmaker van de Franse ploeg was een pareltje. Wahbi Khazri pegelde het leer van buiten de zestien in het dak van het doel.

Gent was echter niet aangeslagen door het knappe doelpunt van Khazri en bokste enkele minuten later een geweldige aanval in elkaar. Via Sven Kums en Laurent Depoitre (met een geweldig hakje) kwam de bal bij David, die zijn tweede van de avond maakte. Een heerlijke goal van de Buffalo's, die met een staande ovatie richting kleedkamer trokken.

In de beginfase van de tweede helft kreeg Gent het even moeilijk. Thomas Kaminski moest ingrijpen op een vrije trap van Khazri, terwijl Michael Ngadeu aan een rode kaart ontsnapte na een stevige tackle. Toen de thuisploeg toch even onder de druk uitkwam, was het wel meteen raak. Na een hoekschop van Vadis Odjidja werkte Loïc Perrin de bal voorbij z'n eigen doelman.

Het derde doelpunt van Gent kwam hard aan bij Saint Etienne, dat nog weinig kon klaarmaken. Toch kwamen de Fransen opnieuw in de wedstrijd, al was dat vooral te danken aan Kaminski. De doelman miskeek zich op een terugspeelbal en zag het leer onder zijn voet in de goal verdwijnen. Saint Etienne rook zijn kans, maar Gent in de slotfase gaf geen krimp meer en rijfde de overwinning binnen.

Dankzij deze 3-2 zege gaan de Buffalo's aan de leiding in groep I samen met VfL Wolfsburg. De Duitsers wonnen op eigen veld met 3-1 tegen FC Oleksandriya.