Historische overwinning voor Crasson, ex-Anderlechtspeler speelt hoofdrol

Historische overwinning voor Crasson, ex-Anderlechtspeler speelt hoofdrol

19-09-2019 21:30 Laatste update: 23:41
1

Bertrand Crasson heeft op de eerste speeldag van de Europa League tegen APOEL Nicosia zijn eerste wedstrijd als hoofdcoach van F91 Dudelange gewonnen. En het was meteen een historische zege. Dudelange boekte immers zijn eerste overwinning in de groepsfase van een Europese competitie.

Crasson nam enkele dagen geleden de fakkel over van Emilio Ferrera. Onder Ferrera doorspartelde Dudelange drie voorrondes om -net als vorig jaar- de groepsfase van de Europa League te bereiken. Toen kon Dudelange in een groep met Olympiakos Piraeus, AC Milan en Real Betis slechts één puntje sprokkelen.

Dit seizoen boeken de Luxemburgers op de eerste speeldag al hun eerste overwinning na een gekke wedstrijd. Dudelange kwam 0-2 voor -onder meer dankzij een doelpunt van Antoine Bernier (ex-Anderlecht en Antwerp), maar APOEL zorgde voor een fameuze ommekeer door op vier minuten tijd drie keer te scoren.

Toch kon de ploeg van Crasson in de slotfase alsnog de overwinning veiligstellen. Dudelange scoorde nog twee keer en pakt met 3-4 zijn eerste overwinning ooit in de groepsfase van een Europese beker.