Vlaams Belanger die Club Brugge 'Vlaams' probeert te kleuren krijgt zware kritiek

Vlaams Belanger die Club Brugge 'Vlaams' probeert te kleuren krijgt zware kritiek

Gepubliceerd: donderdag 19 september 2019 om 19:40do 19-09-2019 om 19:40

Terwijl een Gents gemeenteraadslid van Open VLD de fans van Club Brugge op de vingers tikt wegens OCMW-gezangen, probeert een Vlaams Belanger Club Brugge 'Vlaams te kleuren'. De actie van Stefaan Sintobin kan evenwel op weinig bijval rekenen door de andere fans van Blauw-Zwart.

Sintobin is een gemeenteraadslid in Brugge. De Vlaams Belanger is ook een fan van Club Brugge en steekt dat niet onder stoelen of banken. Op Twitter had Sintobin lovende woorden over voor een specifieke zelfgemaakte vlag van Club Brugge. Op de vlag staat een zwarte leeuw en niet de officiële Vlaamse leeuw. Daarbij staat ook nog dat het Jan Breydelstadion Vlaams moet kleuren en dat Club Brugge fan zijn gelijk staat aan het fan zijn van Vlaanderen.

Club Brugge heeft met de specifieke vlag helemaal niets te maken. Ook de andere fans van Blauw-Zwart vinden de vlag met de zwarte leeuw maar niets. Sintobin krijgt onder meer te horen dat Club Brugge tegen Galatasaray met vijftien buitenlanders op het scheidsrechtersblad stond. Andere fans vinden de actie dan weer walgelijk en zijn van mening dat er met echte Brugse vlaggen moet gezwaaid worden.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Genk is in de zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij Heracles-aanvaller Cyriel Dessers. Een goede aanwinst voor Genk? #Genk #KRCGenk #Transfernieuws #Heracles #JPL #Dessers

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Moet een dergelijke vlag uit het stadion worden gebannen?

(212 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws