OFFICIEEL: Chelsea komt met heugelijk nieuws en houdt wonderkind uit handen Bayern

OFFICIEEL: Chelsea komt met heugelijk nieuws en houdt wonderkind uit handen Bayern

19-09-2019 19:24 Laatste update: 19:48
1

De toekomst van Callum Hudson-Odoi ligt bij Chelsea. De vleugelaanvaller is het met de Premier League-topclub eens over een nieuw, langdurig contract, zo weet Sky Sports. Daarmee wordt een transfervrij vertrek afgewend.

De huidige verbintenis van Hudson-Odoi loopt aan het eind van het huidige seizoen af. Bayern München hengelde de afgelopen maanden nadrukkelijk naar de achttienjarige aanvaller, die in de Allianz Arena in beeld was als opvolger van Arjen Robben en Frank Ribéry. De Bundesliga-kampioen zag echter meerdere voorstellen worden afgewezen door Chelsea, dat toekomst ziet in het exponent van de jeugdopleiding.

Hudson-Odoi kreeg vorig seizoen weinig kansen op Stamford Bridge, maar de nieuwe manager Frank Lampard heeft - mede ingegeven door het transferverbod - meer oog voor jonge spelers. De aanvaller, die in maart debuteerde voor Engeland, is momenteel op de weg terug na een achillespeesblessure. Hij maakte vrijdag zijn eerste minuten in een wedstrijd van Chelsea O23.

Hudson-Odoi, die sinds zijn zevende actief is bij The Blues, gaf onlangs al aan dat hij weer perspectief ziet. "Het is de club van mijn jeugd, waar ik altijd van heb gehouden en voor heb gespeeld. Ik heb altijd het gevoel gehad dat mijn droom om de top te bereiken hier ligt."

Update: Chelsea heeft de contractverlenging van Hudson-Odoi bevestigd. De tweevoudig Engels international ligt nu tot medio 2024 vast in Londen. "Callum is een fantastisch talent", vertelt manager Frank Lampard op de clubsite. "Hij kan heel belangrijk worden voor ons, dat is de uitdaging die hem nu wacht. Ik geloof er heilig in dat hij een speler van wereldklasse kan worden."