Barcelona-directeur laat zich uit over misgelopen dossiers van Neymar en De Ligt

Barcelona-directeur laat zich uit over misgelopen dossiers van Neymar en De Ligt

19-09-2019 19:14

Oscar Grau, algemeen directeur van FC Barcelona, heeft zich donderdag uitgelaten over de voorbije transferperiode van de Catalaanse grootmacht. Barcelona greep ondanks verwoede pogingen naast Matthijs de Ligt en Neymar.

Lange tijd leek Barcelona de beste papieren te hebben om De Ligt over te nemen van Ajax, maar de club wist uiteindelijk geen akkoord te bereiken met het management van de verdediger. De Ligt tekende uiteindelijk bij Juventus, waar hij nu per jaar acht miljoen euro plus vier miljoen euro aan mogelijke bonussen verdient.

"We hebben hem een aanbieding gedaan, maar hij gaf er de voorkeur aan om naar Juventus te gaan, waar hij dankzij het Italiaanse belastingstelstel netto meer kon verdienen", legt Grau uit. 

Dossier-Neymar
In de laatste weken van de transferperiode zette Barça alles op alles om Neymar terug te halen. Meerdere aanbiedingen werden afgeslagen door de clubleiding van Paris Saint-Germain. "We hebben een zeer grote inspanning geleverd. De club heeft met twee aanbiedingen alles gedaan wat mogelijk was, een inclusief spelers en een zonder, maar nog steeds duurzaam. Het gevoel is nu echter dat PSG zich nooit echt open heeft gesteld voor een verkoop", aldus Grau. 

No Poll