Van Goor tot Meunier, de zeven Belgen die scoorden tegen Real Madrid

Van Goor tot Meunier, de zeven Belgen die scoorden tegen Real Madrid

Gepubliceerd: donderdag 19 september 2019 om 18:25do 19-09-2019 om 18:25

Laatste update: donderdag 19 september 2019 om 18:34do 19-09-2019 om 18:34

PSG beleefde een feestnacht, het versloeg Real Madrid met duidelijke 3-0 cijfers. Ook Thomas Meunier kon meevieren, hij legde de eindstand vast en is zo nog maar de zevende Belg ooit die weet te scoren in een Champions League wedstrijd tegen Real Madrid.

Meunier trapte woensdagavond Real Madrid definitief tegen het canvas met een doelpunt in de slotminuten van de wedstrijd. Een verdiende goal voor de Belg die een meer dan degelijke wedstrijd speelde.

Yannick Carrasco wist in de Champions League finale van 2016 de gelijkmaker te scoren in de slotminuten van de wedstrijd. Een gedenkwaardig doelpunt, maar uiteindelijk leverde het zijn Atlético Madrid geen trofee op. In dat zelfde jaar wist ook Vadis Odjidja te scoren tegen de Koninklijke. Hij scoorde voor zijn toenmalige ploeg Legia Warschau na een knappe individuele actie.

Een jaar later, in 2017, wist ook Dries Mertens een goal mee te pikken tegen Real Madrid. Zijn doelpunt mocht uiteindelijk niet baten, Napoli werd in de eerste knock-out ronde uitgeschakeld door dat zelfde Real Madrid.

Voor de overige Belgen die wisten te scoren tegen de Europese recordkampioen moet er een sprong in de tijd gemaakt worden. In 2004 wist Daniel Van Buyten een doelpunt te maken. Een jaar eerder kon ook Wesley Sonck de netten doen trillen tegen Real Madrid. De eerste Belgische goal ooit tegen Real Madrid staat op naam van Bart Goor. Hij legde in het jaar 2000 de 2-0 eindstand vast in een stuntoverwinning van Anderlecht, thuis tegen Real.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vandaag viert @rscanderlecht de 112e verjaardag! Welke speler en welk moment zal jij nooit vergeten?! #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #JPL #VanHimst #Lukaku #Kompany #Scifo #Zetterberg

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws