Anderlecht zonder Roofe tegen Club Brugge: We nemen geen risico's

Anderlecht zonder Roofe tegen Club Brugge: "We nemen geen risico's"

19-09-2019 17:40
17

Anderlecht neemt het zondag als nummer 15 van de stand op tegen aartsrivaal Club Brugge. Paars-wit snakt naar goals én punten. Anderlecht vestigt een groot deel van haar hoop op miljoenenaankoop Kemar Roofe. De klepper tegen Club Brugge komt echter nog te vroeg voor de Engelsman.

Anderlecht legde deze zomer zes miljoen euro op tafel voor de spits van Leeds United. Vincent Kompany zag Roofe als de ideale man voor zijn systeem. Anderlecht wist bij de aankoop van Roofe dat hij de start van de competitie zou missen. Het herstel duurt echter langer dan verwacht. De technische staf blijft dan ook voorzichtig met Roofe.

Dat bevestigde Simon Davies, rechterhand van Kompany, donderdag tijdens de persconferentie. "We gaan geen risico met hem nemen. Hoe belangrijk hij ook kan zijn zondag, we gaan geen risico nemen voor één match. Straks zijn we hem nog voor veel langer kwijt. Misschien is het nog te vroeg."

Volgens Davies zet Roofe wel stappen vooruit. "Het gaat elke dag een beetje beter met hem. Maar hij traint nog niet alles met de groep en moet voorlopig contacten nog vermijden", citeert Het Nieuwsblad.