KSV Roeselare van de ondergang gered: 'Faillissement wordt herroepen'

KSV Roeselare van de ondergang gered: 'Faillissement wordt herroepen'

Gepubliceerd: donderdag 19 september 2019 om 16:05do 19-09-2019 om 16:05

Laatste update: donderdag 19 september 2019 om 16:25do 19-09-2019 om 16:25

KSV Roeselare is van de ondergang gered. De Ondernemingsrechtbank in Kortrijk heeft donderdag het faillissement van de club uit 1B herroepen. Dat meldt het West-Vlaamse Focus & WTV.

Roeselare werd vorige week dinsdag door dezelfde rechtbank in Kortrijk failliet verklaard. De West-Vlamingen ging in beroep tegen de uitspraak. Afgelopen dinsdag hielden de verschillende partijen hun pleidooien, waarna er donderdag om 15u30 een uitspraak werd verwacht. Op het verwachte tijdstip kreeg Roeselare het verlossende nieuws.

De positieve uitspraak betekent ook dat de match tussen Lokeren en Roeselare vrijdagavond gewoon doorgang kan vinden. Roeselare moest tijdens de vorige speeldag nog forfait geven tegen Virton. Drie forfaitnederlagen zouden uitsluiting uit de Proximus League betekenen. Dat lot is Roeselare dus bespaard gebleven.

De sportieve zorgen zijn alleen nog niet voorbij. Roeselare staat met een zwakke 2 op 18 en een doelsaldo van -15 op de laatste plaats in de eerste periode.

Update: De Pro League heeft de uitspraak van de rechtbank bevestigd. Daarmee is er ook groen licht voor de partij van vrijdagavond.

'De Pro League neemt akte van de uitspraak van de rechter, die deze middag werd bekendgemaakt, om het verzet van KSV Roeselare gegrond te verklaren. Deze uitspraak stelt de club in staat om haar professionele activiteiten terug op te nemen. De wedstrijd van morgen, om 20u30, tussen Sporting Lokeren en KSV Roeselare kan bijgevolg plaatsvinden', klinkt het.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Genk is in de zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij Heracles-aanvaller Cyriel Dessers. Een goede aanwinst voor Genk? #Genk #KRCGenk #Transfernieuws #Heracles #JPL #Dessers

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws