Degryse is scherp voor trio van Club Brugge: Waarom toch?

Degryse is scherp voor trio van Club Brugge: "Waarom toch?"

Gepubliceerd: donderdag 19 september 2019 om 15:48do 19-09-2019 om 15:48

Club Brugge bleef woensdagavond in haar eerste groepsmatch van de Champions League steken op een 0-0 tegen Galatasaray. Club Brugge kreeg wel degelijk kansen op een driepunter, maar voorin sprong men te slordig met de mogelijkheden om. Dat blijft niet zonder kritiek.

"Als je in de Champions League drie kansen krijgt, moet er altijd één binnen. Wel, Club heeft er zeven à acht gecreëerd... Er is werk aan de winkel voorin. Dennis, Diatta, Openda: ze zijn allemaal snel, maar geregeld verliezen ze het overzicht", trapt Marc Degryse zijn analyse in Het Laatste Nieuws af.

Degryse kaart één van zijn ergernissen aan. "In plaats van een voorzet te trappen, zie je Dennis en Diatta nog eens dribbelen. Waarom toch? Kijk naar Salzburg, hoe die vooruit speelden. Je moet geen drie keer voorbij je man proberen te gaan. Eén keer volstaat."

Kansen grijpen
De analist hoopt voor zowel Club Brugge als het trio dat de jonge aanvallers koelbloediger worden. "Ze zijn natuurlijk nog allemaal jong en ze hebben nog veel groeimarge, Dennis, Diatta en Openda. Maar tegelijk was dit niet hun debuut in de Champions League. Openda miste vorig jaar al thuis tegen Dortmund en Monaco twee opgelegde kansen, Dennis deed hem na door voor een leeg doel naast te koppen. Dat zijn toch momenten die je moet grijpen", besluit Degryse.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Genk is in de zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij Heracles-aanvaller Cyriel Dessers. Een goede aanwinst voor Genk? #Genk #KRCGenk #Transfernieuws #Heracles #JPL #Dessers

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws