Mathijssen was verbaasd over strijdplan KRC Genk: ‘Andere aanpak verwacht’

Mathijssen was verbaasd over strijdplan KRC Genk: ‘Andere aanpak verwacht’

Gepubliceerd: donderdag 19 september 2019 om 15:04do 19-09-2019 om 15:04

De 6-2 pandoering die KRC Genk kreeg van RB Salzburg zindert nog na. Tegenover Het Belang van Limburg geeft Jacky Mathijssen zijn visie.

“Genk is, terecht, fier op de waarden die het uitdraagt”, begint Mathijssen. “Het staat voor dominant, aanvallend voetbal. Op voorhand stak iedereen een waarschuwend vingertje op. Let op, er staat je iets te wachten. Maar blijkbaar was dat vingertje niet streng genoeg.”

“Om eerlijk te zijn, dit had vermeden kunnen worden, ik had een andere aanpak verwacht”, gaat Mathijssen verder. “Ze wisten bij Genk verdomd goed dat ze zich moesten wapenen tegen het offensieve vierkant van Salzburg. Hoe? Met een driemansdefensie? Of met een extra buffer voor de verdediging? Dat laat ik in het midden. Maar wat zag ik?”

Een vroege achterstand was het gevolg. “Genk hield vast aan zijn waarden. En betaalde al na 2 minuten cash. Daarna maakte het de fout om onmiddellijk te willen reageren. Terwijl Salzburg niet liever had. Tja, jongens. Dit was Champions League, geen competitie. Daarin mag je gerust afwijken van je principes.”

Mathijssen zag aldus een foute aanpak. “Desondanks volgde Genk zijn normale plan en daardoor kon ook Salzburg zijn vast stramien aanhouden. Welk plan het beste was, heb je gezien. Ik denk niet dat Genk die match opnieuw op dezelfde manier zou aanpakken.”

Poll

Heeft Mathijssen hier gelijk?

(167 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws