Oude bekende springt in de bres voor Courtois: Het is totale onzin

Oude bekende springt in de bres voor Courtois: "Het is totale onzin"

Gepubliceerd: donderdag 19 september 2019 om 12:45do 19-09-2019 om 12:45

Laatste update: donderdag 19 september 2019 om 12:50do 19-09-2019 om 12:50

Thibaut Courtois krijgt het hard te verduren in de Spaanse pers, ook weer na de 3-0 tegen PSG. Zijn voormalige jeugdcoach Jos Beckx denkt dat er een ander motief is: de Spaanse pers heeft zijn voormalige concurrent Keylor Navas liever.

"Ze zoeken gewoon een stok om mee te slaan", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Aan de kwaliteiten van Thibaut als doelman moet niet getwijfeld worden. Hij heeft in het verleden al genoeg bewezen. Op het WK werd hij vorig jaar nog uitgeroepen tot beste doelman van de wereld en nu zou hij opeens niet goed genoeg meer zijn voor Real? Wat een onzin. Als ze dat schrijven dan zijn ze gewoon onnozel bezig."

De Spaanse pers was wel lovend voor Navas, zijn ex-concurrent die nu bij PSG speelt. "Ze hebben gewoon een boontje voor die Navas. Veel van de kritiek op Courtois heeft daarmee te maken. Alles wat ze tegen hem kunnen gebruiken wordt uitvergroot. En een deel van het publiek neemt dat dan over."

Courtois zal niet kunnen ontsnappen aan de sportkranten. "Bij elke tegengoal zal er naar hem gekeken worden. Zo gaat dat nu eenmaal bij de grootste clubs ter wereld. Een ding moeten ze gewoon onthouden. Courtois kan het niet in zijn eentje oplossen. Real zal hier als collectief moeten uitkomen. Maar twijfelen aan de kwaliteiten van hun doelman moeten ze écht niet doen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws