'Memphis gooide transferdeal van 45 à 50 miljoen euro in de vuilbak'

'Memphis gooide transferdeal van 45 à 50 miljoen euro in de vuilbak'

19-09-2019 12:28
1

Memphis Depay heeft deze zomer een miljoenentransfer naar AS Roma laten schieten. Dat meldt L'Equipe. Olympique Lyon onderhandelde met de Italiaanse topclub over de Oranje-international, maar die zag een overstap niet zitten.

Memphis maakte er de laatste jaren geen geheim van dat hij Lyon niet ziet als zijn eindstation. Een toptransfer bleef deze zomer uit, al was Roma volgens L'Equipe nadrukkelijk in de markt. De Italianen spraken met Lyon over een transfersom van 45 tot 50 miljoen euro.

Memphis zag een move naar Roma echter níet zitten. Hij zou op de slotdag van de transferperiode de stekker uit de onderhandelingen hebben getrokken, omdat de oud-speler van PSV en Manchester United geen sportieve verbetering zag in de Italiaanse hoofdstad.

Memphis is goed begonnen aan het seizoen met Lyon. In vier wedstrijden was hij goed voor vier doelpunten. Ook scoorde hij dinsdagavond in de eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen tegen Zenit Sint-Petersburg (1-1) én heeft hij een sterke interlandperiode met Oranje achter de rug.