'Ik denk dat KAA Gent sterk werkt, wij zijn de nummer drie van België'

'Ik denk dat KAA Gent sterk werkt, wij zijn de nummer drie van België'

19-09-2019 11:00
13

KAA Gent is goed begonnen aan het nieuwe seizoen, maar de afgelopen seizoen waren geen hoogvliegers. Voorzitter Ivan De Witte vindt echter dat het meevalt en vindt KAA Gent sportief de nummer drie van België.

"Na de landstitel volgden twee fantastische Europese campagnes, met een achtste finale in de Champions League én de Europa League, waarbij we Tottenham uitschakelden", vertelt hij bij Sport/Voetbalmagazine. "Maar de volgende twee seizoenen konden we ons niet kwalificeren voor de poulefase van de Europa League. Vanaf het seizoen 2017/18 werd het wat minder. Met als dieptepunt het verlies van de beker in mei dit jaar."

"Voor mij was dat ook het moment waarop de curve moest keren. Van de andere kant moet je het ook niet dramatiseren. Na die titel eindigden we tweemaal derde, vierde en vorig seizoen vijfde. Voor een club zoals KAA Gent is dat eigenlijk een goed rapport. Uiteindelijk zijn wij geen eigenaarsclub. Wij moeten het met eigen financiële middelen doen."

De Witte is dan ook trots op wat KAA Gent realiseert. "Over de laatste vijf jaar zijn wij van alle clubs sportief de nummer drie in België. Ik denk dat wij sterk werken. En dat deze club goed evolueert."

No Poll