Juventus geeft 0-2 voorsprong weg na fraai voetbalgevecht, Bayern start met zege

18-09-2019 23:04

Juventus kwam in de Champions League op bezoek bij Atlético Madrid met 0-2 voor, maar moest na een enerverend tweede bedrijf toch genoegen nemen met een puntendeling (2-2).

Groep D
Voor rust hielden beide ploegen elkaar in bedwang en waren de kansen schaars. Wonderkind João Félix was nog het dichtst bij een treffer, maar zijn puntertje werd onschadelijk gemaakt door Wojciech Szczesny. Na rust ging het echter direct los. Juventus sloeg hard toe in de counter en Juan Cuadrado krulde de bal in de verre hoek. Atlético moest komen, maar kreeg wederom een vlijmscherpe tegenaanval om de oren: Blaise Matuidi kopte van dichtbij de 0-2 winnen.

De wedstrijd leek beslist, maar Los Rojiblancos hervonden hun tweede adem: Stefan Savic werkte de aansluitingstreffer binnen en ontketende een spannende slotfase. Eén keer keek de thuisploeg massaal naar arbiter Danny Makkelie, die echter geen strafschop toekende nadat de bal via De Ligt tegen de hand van Leonardo Bonucci belandde. De VAR ondersteunde die beslissing en Juventus leek de hectische slotfase te overleven. Het Wanda Metropolitano Stadion kon in de laatste minuut alsnog uit zijn dak gaan: invaller Héctor Herrera zorgde al koppend voor 2-2.

Bayer Leverkusen bewees zich in diezelfde poule een slechte dienst door thuis onderuit te gaan tegen Lokomotiv Moskou, op papier de zwakke broeder in Groep D. De Russen kwamen na een kwartier verrassend en tegen de verhouding in op voorsprong via Grzegorz Krychowiak, waarna Benedikt Höwedes de bal ongelukkig in eigen doel liet caramboleren. Nog voor rust deed Bayer-doelman Lukas Hradecky Lokomotiv een treffer cadeau met een matige inspeelpass. Dmitri Barinov zei dank je wel: 1-2.

Groep B
Bayern München heeft zijn eerste grote stap naar de knock-outfase gezet. Concurrent Tottenham Hotspur knoeide eerder op de avond tegen Olympiakos Piraeus en de superieure Rekordmeister kende weinig problemen met Rode Ster Belgrado, met Rajiv van la Parra negentig minuten lang op het veld. Kingsley Coman opende het bal na een half uur en de bezoekers uit Servië mochten lang hopen op een gunstig resultaat. In de blessuretijd zorgden Robert Lewandowski en Thomas Müller alsnog voor een score die recht deed aan de veldverhoudingen: 3-0.