Real krijgt flink klop in Parijs, Meunier scoort tegen Courtois

Real krijgt flink klop in Parijs, Meunier scoort tegen Courtois

18-09-2019 22:55
1

Paris Saint-Germain heeft uitstekende zaken gedaan door in de eerste wedstrijd van het nieuwe Champions League-seizoen van Real Madrid te winnen. De Koninklijke kwam er niet aan te pas in Parijs en werd mede door ex-Madrileen Angel Di Maria en Thomas Meunier met een 3-0 nederlaag terug naar Spanje gestuurd.

Groep A: PSG deelt Real meteen een dreun uit
Paris Saint-Germain heeft in de eerste wedstrijd van het nieuwe Champions League-seizoen meteen een tik uitgedeeld aan concurrent Real Madrid. De Fransen werden bij de hand genomen door Angel Di Maria, ex-Madrileen, die twee keer scoorde: 3-0.

Edinson Cavani, Neymar en Kylian Mbappé ontbraken bij PSG en daarom kregen Di Maria en nieuwe aanwinst Mauro Icardi een kans in de voorhoede van de Fransen. Vooral eerstgenoemde bewees zichzelf tegenover trainer Thomas Tüchel: binnen het half uur scoorde Di Maria twee keer. Een fraaie aansluitingstreffer van Bale werd vervolgens afgekeurd wegens hands, waarna het duel in de tweede helft niet meer ontvlamde. Pas in de slotfase gooide Thomas Meunier het duel in het slot na een succesvol uitgevoerde counter. Eden Hazard werd in de tweede helft vervangen. 

Eerder op de woensdagavond speelden Club Brugge en Galatasaray in dezelfde groep al met 0-0 gelijk. Daardoor pakt PSG de koppositie in groep A en moet Real al na één wedstrijd in de achtervolging.

Groep C: Dinamo Zagreb en City geven voetballes
Het Champions League-debuut van Atalanta Bergamo, dat met Timothy Castagne en  Ruslan Malinovsky op de bank begon, is op een drama uitgelopen. In Zagreb werd met liefst 4-0 verloren van Dinamo, dat met Mislav Orsic een doelpuntenmaker in de gelederen heeft. Hij liet een hattrick noteren namens de Kroaten nadat Marin Leovac na tien minuten de score had geopend.

In Kharkiv opende Manchester City hun nieuwe poging op weg naar Europees succes met een 3-0 zege op Shakhtar Donetsk. De twee ploegen speelden voor het derde jaar op rij tegen elkaar en wederom trok City aan het langste eind: via goals van Riyad Mahrez, Ilkay Gündogan en Gabriel Jesus kwamen de Engelsen niet in de problemen. Kevin De Bruyne was bij de 3-0 goed voor de assist. 

Dinamo Zagreb pakt op doelsaldo de leiding in groep C, waar Manchester City na één wedstrijd op de tweede plaats bivakkeert. De twee koplopers spelen op dinsdag 1 oktober tegen elkaar om de koppositie.