Fransen maken hun huiswerk over KAA Gent: Vooral hij viel me op

Fransen maken hun huiswerk over KAA Gent: "Vooral hij viel me op"

Gepubliceerd: woensdag 18 september 2019 om 18:30wo 18-09-2019 om 18:30

Laatste update: woensdag 18 september 2019 om 19:21wo 18-09-2019 om 19:21

KAA Gent speelt donderdag in de Europa League tegen St-Etienne. Van onderschatting bij de Fransen zal er geen sprake zijn, bevestigt coach Ghislain Printant.

"We hebben de ploeg van AA Gent grondig geanalyseerd", geeft hij namelijk aan bij Het Laatste Nieuws. "De ploeg is héél goed begonnen aan het seizoen, zeker thuis. Gent speelt op balbezit, met een hoge pressing op de tegenstander. Het is een ploeg die de tegenstander in de fout probeert te duwen. We moeten zorgen dat we daar niet in trappen. Individueel viel vooral Jonathan David me op. Het is een speler met veel kwaliteiten, die nog makkelijk scoort ook.”

Ook aanvoerder Loïc Perrin is klaarwakker. "Sowieso moeten we op onze hoede zijn. Het Belgisch voetbal straalt veel uit met zijn nationale ploeg, maar ook het clubvoetbal schat ik hoog in. De Belgische competitie is er een met veel engagement. Gent beschikt over flink wat internationals, ook al zijn dat niet allemaal Belgen. Maar we willen graag overwinteren in Europa. Dan is het belangrijk dat je een resultaat neerzet in je eerste match, want die zet de toon voor wat volgt."

Poll

Wint KAA Gent thuis van St-Etienne?

(604 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws