Anderlecht kent zijn straf na gezangen over 'hoer van FCB'

Anderlecht kent zijn straf na gezangen over 'hoer van FCB'

Gepubliceerd: woensdag 18 september 2019 om 18:15wo 18-09-2019 om 18:15

Laatste update: woensdag 18 september 2019 om 19:21wo 18-09-2019 om 19:21

Anderlecht is veroordeeld tot een boete van 1.000 euro voor gezangen aan het adres van ref Bram Van Driessche. De fans van Anderlecht noemden hem 'hoer van FCB' en er werd ook een aansteker naar hem gegooid.

De Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB heeft die boete opgelegd, zo meldt SporzaHet ging om een incident op de eerste speeldag, toen Anderlecht met 1-2 de boot inging tegen KV Oostende. Enkele fans werden woedend toen Van Driessche geen penalty floot voor een overtreding op Jeremy Doku.

Er werd ook met een aansteker gegooid, al raakte die aansteker Van Driessche niet.. Net voor de rust landde een aansteker op minder dan 2 meter van Bram Van Driessche op het terrein. De match delegate nam beide incidenten in zijn rapport op, waardoor het Bondsparket kon overgaan tot vervolging.

Bondsprocureur Gilles Blondeau wilde 3.000 euro boete, maar de geschillencommissie toonde zich nog mild voor Anderlecht. "Een sanctie dringt zich op om een duidelijk signaal te geven. Maar het zou niet passen hier een hogere sanctie op te leggen, omdat Anderlecht in dit geval net meer ijver aan de dag legt dan in het verleden. Een zwaardere sanctie zou dat goede proces belemmeren", klonk het.

Poll

Terechte straf?

(260 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws