Ontluisterende prestatie van KRC Genk: Oppassen voor 0 op 18

Ontluisterende prestatie van KRC Genk: "Oppassen voor 0 op 18"

Gepubliceerd: woensdag 18 september 2019 om 19:00wo 18-09-2019 om 19:00

KRC Genk is slecht begonnen aan de Champions League met een 6-2 tegen RB Salzburg. Dat had eigenlijk de concurrent voor de derde plaats moeten zijn. Gert Verheyen ziet het dan ook somber in. 

Verheyen zag dat de Oostenrijkers een echte pletwals waren. "Er is een zeer duidelijk verschil in kwaliteit. Vooral offensief is Salzburg zo goed dat ze voor Genk niet af te stoppen zijn. De twee spitsen plus de twee middenvelders op de zijkanten waren alle vier betrokken bij de goals en de assists. Er was niets tegen te beginnen. Door de snelheid waarmee ze lopen, de snelheid van uitvoering én de directheid richting doel. Salzburg heeft meer atletisch vermogen", klinkt het bij Het Nieuwsblad.

Verheyen verwacht dan ook niet veel punten meer. "Vooraf vond ik dat vijf punten in deze groep al een heuse stunt zou zijn: thuiswinst tegen Salzburg plus twee stunts tegen Liverpool en Napoli. Dat kan nog altijd maar met wat we nu hebben gezien moet Genk al hopen dat het überhaupt een punt weet te pakken en het niet eindigt met nul op achttien. Alleen als Genk zijn niveau kan opkrikken zijn ze in staat iets te rapen. Maar zoals ze in Salzburg speelden, lukt dat niet."

Poll

Zie je Genk dit seizoen nog punten pakken in de Champions League?

(852 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws