Vanhaezebrouck gelooft niet in Antwerp-aanwinst: Weinig meerwaarde

Vanhaezebrouck gelooft niet in Antwerp-aanwinst: "Weinig meerwaarde"

18-09-2019 18:00 Laatste update: 19:20
1

Antwerp heeft heel wat wapens in huis om de concurrentie het vuur aan de schenen te leggen. Hein Vanhaezebrouck ziet maar één achilleshiel: Dieumerci Mbokani mag niet uitvallen, want hij heeft geen waardige vervanger.

Dat geeft Vanhaezebrouck aan bij Het Nieuwsblad. "Eén groot probleem wel bij Antwerp: Mbokani mag niet uitvallen. Hij zal veertig wedstrijden op hoog niveau moeten spelen, anders wordt het moeilijk. Gano is niet in staat om hem afdoende te vervangen, zijn komst brengt weinig meerwaarde", klinkt het felle oordeel.

De andere aanwinsten spreken hem wél aan. "Mirallas heeft een paar moeilijke jaren achter de rug, maar blijft toch een grote aanwinst. Achterin is Hoedt iemand die - à la Vertonghen, hij straalt zowat diezelfde nonchalance uit - de opbouw kan verzorgen. En uiteraard was het een stunt om Defour weer naar België te halen."

Die aanwinsten lieten zich al zien tegen Anderlecht. "Zonder een goeie Van Crombrugge in doel had het zomaar 0-5 kunnen worden. Ik ben benieuwd of
ze nu een goeie mix gaan ­vinden tussen het initiatief dat Defour en co. ­willen nemen en de defensieve principes van ­Bölöni. Het zou alleszins zonde zijn als we ­Defour alleen maar áchter zijn mannetje zien hollen en niet andersom."