Bonucci steunt De Ligt bij Juve: 'Moeten het tegenovergestelde doen van Sarri'

Bonucci steunt De Ligt bij Juve: 'Moeten het tegenovergestelde doen van Sarri'

18-09-2019 17:45 Laatste update: 17:48
4

Vedette Leonardo Bonucci zegt dat de spelers van Juventus nog moeten wennen aan de manier van spelen van trainer Maurizio Sarri. Daarom ziet Bonucci geen reden om kritisch te zijn op Matthijs de Ligt, die een aantal moeizame eerste maanden achter de rug heeft in Turijn.

"De Ligt is aan het acclimatiseren", zegt Bonucci op de persconferentie voorafgaand aan het Champions League-duel met Atlético Madrid van woensdag. "De trainer vraagt ons min of meer om het tegenoverstelde te doen van wat we gewend zijn." Juventus werd de afgelopen seizoenen getraind door Massimiliano Allegri.

Juventus kreeg vorige maand met het uitvallen van Giorgio Chiellini een flinke tegenvaller te verwerken. De verdediger is tot begin volgend jaar uitgeschakeld. "Het is een groot verlies voor ons, zowel op het veld als in de kleedkamer", zegt Bonucci.

Tegenstander Atlético moet het doen zonder Diego Godín, die naar Internazionale is vertrokken. "Godín is een uitstekende verdediger, die ik erg waarder. Atlético is een belangrijke speler verloren, maar zij gaan door en wij proberen ervoor te zorgen dat we niets merken van de afwezigheid van Giorgio."

Bonucci denkt dat spelen in de Champions League eenvoudiger is dan in de competitie. "We spelen tegen teams die het spel maken in plaats van achterover leunen en verdedigen. We willen Sarri's ideëen uitvoeren in de praktijk."