Degryse haalt Racing Genk hard onderuit: Het was opendeurendag

Degryse haalt Racing Genk hard onderuit: "Het was opendeurendag"

Gepubliceerd: woensdag 18 september 2019 om 13:41wo 18-09-2019 om 13:41

Laatste update: woensdag 18 september 2019 om 13:54wo 18-09-2019 om 13:54

De spelers van Racing Genk hebben op zeer pijnlijke wijze kennisgemaakt met het niveau van de Champions League. FC Salzburg trakteerde onze kampioen op een waar pak slaag: 6-2. Marc Degryse kon zijn ogen niet geloven.

"Bij de rust sta je 5-1 achter zonder dat je als ploeg één overtreding hebt gemaakt. Dat snap ik echt niet. Je incasseert na twee minuten al een goal waarbij de centrale verdedigers Lucumi en Dewaest nergens in de buurt te vinden zijn. Het lag helemaal open, zoiets kán gewoon niet", trapt hij zijn kritische betoog af in Het Laatste Nieuws.

Degryse viseert kapitein Sébastien Dewaest ook persoonlijk. "Genk had wel 60% balbezit en voetbalde een halfuur aardig mee, maar dan laat Dewaest zich bij de 2-0 aftroeven als een miniem. Dewaest was voor mij de exponent van het gebrek aan scherpte bij RC Genk. Hij speelt met een air van 'ik ga het wel oplossen', maar hij laat zich veel te simpel wegzetten", klinkt het scherp.

'Opendeurendag'
De ex-Rode Duivels beseft dat Genk dat veel werk aan de winkel heeft. "Telkens weer ging het vooruit en telkens weer lag het helemaal open. Met hun loopvermogen ging het iedere keer weer snel diep, zodat Genk geen kans had om zich te hergroeperen. Het was opendeurdag."

Volgens Degryse waren de Oostenrijkers op elk gebied beter. "Salzburg was véél efficiënter en veel uitgekookter. Dit was een les voor heel Genk, maar wel een heel pijnlijke les. De Limburgers werden in alle facetten afgetroefd: fysiek, mentaal, tactisch en technisch."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een dramatische avond voor KRC Genk, dat met maar liefst 6-2 verliest van RB Salzburg 😰 #KRCGenk #RacingGenk #Genk #RBSalzburg #ChampionsLeague #Mazzu

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws