Genk-killer Braut Haland voetbalt zichtzelf de voetbalgeschiedenis in

Genk-killer Braut Haland voetbalt zichtzelf de voetbalgeschiedenis in

Gepubliceerd: woensdag 18 september 2019 om 12:30wo 18-09-2019 om 12:30

Laatste update: woensdag 18 september 2019 om 13:54wo 18-09-2019 om 13:54

Racing Genk beleefde een dramatische avond in de Champions League. Salzburg speelde de Limburgers helemaal zoek met als kers op de taart een hattrick voor het Noorse talent Erling Braut Haland. Drie doelpunten die Haland in éen klap in enkele mooie lijstjes doen belanden, zo tonen de geschiedenisboeken aan

Haland wist nog voor de rust drie keer de bal tegen de netten te trappen, goed voor een zuivere hattrick op zijn Champions League debuut. De Noorse spits vervoegt zo een bijzonder gezelschap. Met zijn negentien jaar en 58 dagen is Haland de op twee na jongste speler ooit om een hattrick te maken in de Champions League.

De twee spelers die nog jonger waren zijn niet de minste. Wayne Rooney was achttien jaar en 340 dagen toen hij in 2004 drie goals wist te scoren voor Manchester United tegen Fenerbache. Raúl Gonzaléz is de recordhouders. De Real Madrid-legende was amper achttien jaar en 113 dagen toen hij drie keer scoorde tegen Ferencvaros.  

Haland is echter de eerste speler ooit die een zuivere hattrick in de eerste helft van zijn CL-debuut weet te maken. Slechts zeven spelers gingen hem voor als het gaat om het produceren van drie goals tijdens hun absolute vuurdoop in het miljoenenbal.

Haland speelde zichzelf afgelopen zomer nog in de kijker door maar liefst negen keer te scoren tegen Honduras (12-0) op het WK U20.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een dramatische avond voor KRC Genk, dat met maar liefst 6-2 verliest van RB Salzburg 😰 #KRCGenk #RacingGenk #Genk #RBSalzburg #ChampionsLeague #Mazzu

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Wordt Haland een wereld spits?

(93 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws