Brugse politie wil rellen met Turken vermijden: Die avond zal ik nooit vergeten

Brugse politie wil rellen met Turken vermijden: "Die avond zal ik nooit vergeten"

18-09-2019 08:16 Laatste update: 09:20
6

In 2002 waren er hevige rellen voor, tijdens en na Club Brugge-Galatasaray. De Brugse politie is er op voorbereid dat het deze keer ook uit de hand kan lopen. Zo rekent voetbalprocureur Yves Segaert-Vandenbussche op een goede gang van zaken.

Zo hebben de feiten van zeventien jaar geleden ook een voordeel gehad. "We zijn goed voorbereid", vertelt de man in gesprek met Het Nieuwsblad. "Ik herinner me de rellen van 2002 ook nog zeer goed. Of dat een voordeel is, zal ik pas donderdag kunnen vertellen."

Hevige rellen
Zo raakten hooligans van Club Brugge en Galatasaray destijds meermaals slaags. Ook werden auto's van Turkse voetbalsupporters vernield. "Ik maakte als voetbalmagistraat al een en ander mee, zoals Club Brugge tegen Chelsea en Euro 2000. Maar die avond staat toch wel in mijn geheugen gegrift", aldus oud-voetbalprocureur Francis Clarysse.

Gelukkig werd de schade in 2020 nog enigszins beperkt. "Als de cavalerie op dat moment niet was tussenbeide gekomen, zouden die supporters wellicht omgekomen zijn. Hun wagen werd volledig vernield. De hooligans stonden erop te dansen en bewerkten de wagen met allerhande materiaal."