Buitenlandse media na Salzburg-Genk: 'In deze groep wordt overwinteren lastig'

Buitenlandse media na Salzburg-Genk: 'In deze groep wordt overwinteren lastig'

Gepubliceerd: woensdag 18 september 2019 om 07:30wo 18-09-2019 om 07:30

Laatste update: woensdag 18 september 2019 om 09:21wo 18-09-2019 om 09:21

KRC Genk verloor op pijnlijke wijze in en tegen Salzburg FC (6-2). De bijzondere uitslag bleef ook in het buitenland niet onopgemerkt. Heel wat buitenlandse media zagen hoe Genk kennis maakte met de Oostenrijkers.

'"We moeten winnen", dat was de doelstelling van Salzburg-trainer Jesse Marsch voor het Champions League-duel tegen Genk. De manier waarop zij dit deden, had niemand verwacht. Zelfs Didi Mateschitz (bestuurder) geloofde zijn eigen ogen niet in zijn VIP box', klinkt het in de Oostenrijke sportkrant Turier.

De vroege achterstand bracht weinig beterschap voor Genk. 'Na amper 100 seconden maakte de 19-jarige Erling Bride Håland al het openingsdoelpunt. Het snelle doelpunt werkte echter niet als een schok voor de Belgen', klinkt het.

Een geweldige show
Het Spaanse Marca zag hoe de Limburgers geen poot aan de grond kregen in Oostenrijk. 'Salzburg speelde een fantastische wedstrijd en toonde geen enkel greintje medelijden voor Genk.'

'Tegenover een Belgische ploeg die nog in geen enkele van zijn twaalf betwiste CL-wedstrijden kon winnen, voerden de Oostenrijkers een geweldige show op', staat dan weer te lezen in het Franse L'Equipe.

Bij BILD zag men Salzburg dan weer een mooi debuut maken in de Champions League. 'Salzburg maakte zich op voor zijn eerste wedstrijd in de CL en wat voor één dat werd. Met 6-2 werd Genk afgedroogd, bij rust stond het al 5-1.'

Overwintering
'Genk werd vorig seizoen kampioen van België met zeven punten voorsprong op Club Brugge en dus mocht de ploeg zich voor het eerst sinds het seizoen 2011/12 opmaken voor een groepswedstrijd in de Champions League', aldus Voetbal International.

'Toen werd de Belgische formatie vierde achter Chelsea, Valencia en Bayer Leverkusen en ook dit seizoen wordt overwinteren een lastig karwei met Liverpool, Napoli en Red Bull Salzburg als tegenstanders in Groep E', besluit de Nederlandse sportkrant.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een dramatische avond voor KRC Genk, dat met maar liefst 6-2 verliest van RB Salzburg 😰 #KRCGenk #RacingGenk #Genk #RBSalzburg #ChampionsLeague #Mazzu

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Zal Genk een zege kunnen pakken deze campagne?

(700 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws