Dewaest na zware nederlaag voor Genk: We moeten onszelf in vraag stellen

Dewaest na zware nederlaag voor Genk: "We moeten onszelf in vraag stellen"

18-09-2019 07:00 Laatste update: 09:21
6

KRC Genk verloor het openingsduel in de Champions League met pijnlijke 6-2 cijfers van FB Salzburg. De Oostenrijkers stonden bij de rust al 5-1 voor, al was dat onder meer door zwak verdedigen bij Sébastien Dewaest en co.

De Genk-verdediger baalde dan ook als een stekker na afloop. Zo begrijpt Dewaest niet hoe kinderlijk de tegendoelpunten werden weggegeven de eerste 45 minuten. "We hebben de goals gewoon weggegeven, ook ik. Dus moeten we ons allemaal in vraag durven te stellen. Bij de rust stond het 5-1, dat zegt alles", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Dewaest vindt echter niet dat er na deze nederlaag naar Genk-coach Felice Mazzu of zijn staf moet gewezen worden. "Onze tweede helft was beter, maar niet goed genoeg. Na de wedstrijd was het stilletjes in de kleedkamer. Deze nederlaag is onze schuld, van de spelers. De technische staf moeten we niet met de vinger wijzen."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een dramatische avond voor KRC Genk, dat met maar liefst 6-2 verliest van RB Salzburg 😰 #KRCGenk #RacingGenk #Genk #RBSalzburg #ChampionsLeague #Mazzu

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on