'Grote onrust bij Spaanse topclub Valencia: spelers gaan in protest tegen bestuur'

'Grote onrust bij Spaanse topclub Valencia: spelers gaan in protest tegen bestuur'

17-09-2019 23:25

Het blijft onrustig bij Valencia. De spelers hebben na het geruchtmakende ontslag van trainer Marcelino besloten niet meer met de pers te praten.

Valencia opende de Champions League-campagne dinsdagavond met een overwinning tegen Chelsea (0-1). In de aanloop naar het belangrijke duel in Groep H, waarin ook Ajax en Lille OSC zitten, was het echter zéér onrustig. Na het ontslag van Marcelino hebben de spelers zichzelf een mediaverbod opgelegd. Om die reden was er ook geen speler aanwezig bij de persconferentie van de nieuwe trainer Albert Celades.

Dat wordt in Spanje gezien als een protest tegen het bestuur van Valencia, dat Marcelino vorige week op straat zette. De Spaanse coach leidde Valencia vorig seizoen naar de Copa del Rey en de groepsfase van de Champions League en was zéér populair bij de spelers. De selectie wil volgens AS antwoorden van het bestuur over het ontslag van Marcelino.

Maandagavond is Anil Murthy, voorzitter van Valencia, naar Londen afgereisd om met de belangrijke spelers te praten. Murthy zou ontstemd zijn over het besluit van de spelers om niet meer met de pers te praten en heeft het verzoek gedaan om achter Celades te gaan staan. Het is nog niet bekend of de Valencia-spelers na het duel met Chelsea wél de media te woord zullen staan.